De jury


Een inhoudelijke quiz kan niet zonder deskundige jury. De organisatie van de Nationale Tandheelkunde Quiz is trots dat het gelukt is om een vierkoppige jury van hoog niveau samen te stellen, onder leiding van NTvT-hoofdredacteur Casper Bots. De jury zorgt voor inhoudelijke en soms komische uitleg bij de vragen tijdens de quizrondes ‘verleden’, ‘heden’ en ‘toekomst’. Deelname aan de quiz is goed voor drie KRT-punten!

Casper Bots - juryvoorzitter

Dr. Casper P. Bots is tandarts-epidemioloog en initiatiefnemer van het Nederlands Speekselcentrum (www.speekselcentrum.nl). Daarnaast is hij betrokken bij klinisch onderzoek van de vakgroep Orale Biochemie van het ACTA. Naast zijn werkzaamheden als tandarts in De Mondzorgkliniek te Bunschoten zijn er vele publicaties van zijn hand verschenen over monddroogte en mondgezondheid.

Casper Bots is daarnaast sinds 1 mei 2017 hoofdredacteur van het NTvT. Hiervoor was hij al enkele maanden actief betrokken bij een aantal projecten van het tijdschrift. Tijdens de Nationale Tandheelkunde Quiz zal hij optreden als juryvoorzitter.

casper bots - juryvoorzitter - ntq

Jack Plooij

jack plooij - jury - nyq

Jack Plooij studeerde tandheelkunde aan de VU in Amsterdam en slaagde in 1986 cum laude. Vervolgens schreef hij aan de KU in Nijmegen het proefschrift Wortels onder een kunstgebit behouden’. Tussen 1991 en 2001 werkte Plooij als tandarts in Duisburg (Duitsland), waarna hij terugkeerde in Nederland voor het opzetten en managen van een ACTA dependance in Den Haag. Tegenwoordig is hij werkzaam als tandarts-implantoloog in meerdere klinieken. Plooij geniet al jaren landelijke bekendheid in de rol van commentator en presentator bij diverse autosport- en Formule 1 programma’s. Sinds 2016 is hij pitreporter voor Ziggo Sport en bovendien de verslaggever die Max Verstappen aan de tand voelt zodra hij uit zijn bolide stapt. Jack Plooij is een wereldwijd gevraagd spreker over de thema’s implantologie en prothetiek.

Tijmen Hiep

tijmen hiep - jury- ntq

Tijmen Hiep studeerde tandheelkunde aan ACTA en is sinds 2007 werkzaam als tandarts algemeen practicus in Katwijk. Daarnaast behaalde hij een Master in het Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2013-2016 was hij onderdeel van het hoofdbestuur van de KNMT. Momenteel is hij bestuurder (penningmeester) bij VvAA waar hij zich in het bijzonder bezig houdt met de technologische ontwikkelingen in de zorg en het (Ont)Regel de Zorg-traject.

Marjolijn Oomens

marjolijn oomens - jury - ntq

Marjolijn Oomens deed in 2009 tandartsexamen bij de ACTA. Hierna studeerde zij geneeskunde en vanaf 2013 was zij in opleiding tot Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurg aan het VU medisch centrum. Sinds twee jaar is zij werkzaam als MKA-chirurg in Amsterdam en Delft en recent is ze begonnen aan het fellowship tot Hoofd Hals Oncologisch Chirurg aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.
Zij is auteur van vele nationale en internationale publicaties, redactielid van het tijdschrift van Quality Practice en actief lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen waaronder de KNMT en NVMKA.